Start > Voordelen / Nadelen > Wat zijn de voordelen en nadelen?

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Een belangrijk voordeel van elektronische sigaretten is het daadwerkelijk ontbreken van assen en een vlam. Ook vandaag nog ligt de oorzaak van tal van brandhaarden bij een brandende sigaret.

Waar geen vuur is, is natuurlijk ook geen rook. Dat brengt ons bij het punt dat de waterdamp die een elektronisch roker uitblaast niet schadelijk is voor derden. De waterdamp ziet er wel uit als rook, maar daar stoppen de vergelijkingen. De uitgeademde damp is bovendien geurloos en verdwijnt onschuldig in de lucht.

Mede door die schadelijke stoffen is roken ondertussen op heel wat openbare plaatsen (recentelijk cafés) verboden geworden. E-sigaret gebruikers hebben hier in de regel geen last van, omdat ze technisch gezien niet roken: ze ademen eerder een damp in. Er dient gezegd dat het roken van elektronische sigaretten op openbare plaatsten thans bij wet verboden is.

Officieel mag er niet gezegd worden dat een elektronische sigaret gezond is. Er zit namelijk nicotine in, een verslavende substantie. Thans kan je cartridges kopen zonder nicotine, iets wat bij gewone sigaretten tot op heden niet bestaat.

Het is natuurlijk aan de gebruiker zelf of hij kiest voor nicotine alleen (elektronisch roker) of een mix van nicotine, tabak, teer, arseen, koolmonoxide en waterstof cyanide en andere giftige stoffen die vrijkomen bij gewone sigaretten.

Een aantal belangrijke voordelen van elektronische sigaretten op een rijtje:

  • ze stinken niet zoals gewone sigaretten – ze zijn eigenlijk geurloos
  • je stoort je omgeving niet
  • er is geen vlam dus geen uitstoot van CO
  • het is een stuk goedkoper dan gewoon roken
  • in vergelijking met gewone sigaretten zijn ze een pak minder of mogelijk zelf helemaal niet toxisch
  • geen last meer van rokersadem, gele tanden, ….
  • je kan elektronische sigaretten gebruiken om te proberen stoppen met roken
Categorieën:Voordelen / Nadelen Tags:
Geen reacties mogelijk.