Start > Vapor Couture > Vapor Couture Review

Vapor Couture Review

Wie het woord “couture” hoort,  denkt niet meteen aan elektronische sigaretten. Couture wordt eerder gelinkt thema’s als mode, stijl en fashion. En dit is nu net waar het om draait bij Vapor Couture, een merk dat zicht 100% richt op vrouwen. Door een “fashionable look” te combineren met een reeks accessoires wil Vapor Couture de vrouwelijke consumenten bereiken, zonder evenwel aan kwaliteit in te boeten.

Vapor Couture maakt deel uit van de V2 Cigs groep, één van de leidinggevende producenten van elektronische sigaretten. V2 Cigs kwam tot de vaststelling dat een groot deel van hun cliënteel bestond uit vrouwen, en ontwikkelde speciaal voor deze doelgroep het nieuwe Vapor Couture.

Gebruiksgemak

De Vapor Couture elektronische sigaretten bestaan net zoals V2 cigs uit twee componenten.

Ben je een vrouw die nog nooit een elektronische sigaret rookte, waaraan kan je je dan verwachten?
Wanneer je de batterijen uit de verpakking haalt, begin je met het opladen van de batterijen. Schroef één van de batterijen in de USB lader die je in je USB poort steekt, of in de muurstekker die meegeleverd zit in de kit.  Een lichtje geeft aan wanneer je batterij geladen is. Vervolgens neem je een van de cartridges, je ontdoet ze van hun verzegeling en schroeft ze op batterij. Nu ben je klaar voor je eerste elektronische ervaringen…. Tip: neem een zachte teug van een vijftal seconden, zodoende wordt er maximale rook geproduceerd. “Harder” trekken heeft geen zin, remember… dit is geen gewone sigaret.

Kwaliteit staat centraal en zit verpakt in een uiterst smalle (7.9 mm diameter) stijlvolle e-sigaret die beschikbaar is in vier verschillende kleuren. Elke batterij heeft een kristallen tipje in plaats van het LED lampje dat je bij vele elektronische sigaretten aantreft.  Uiteraard zijn de (navul) cartridges verkrijgbaar in dezelfde vier kleuren.

De uiterst smalle batterij met een lengte van 83mm zonder cartridge (114mm met cartridge) produceert 4.2 Volt en heeft een capaciteit van 150 A/H. Dit is in de praktijk goed voor 120 tot 130 keer inhaleren.  De capaciteit van de cartridges is groter, later hierover meer.  Alle batterijen zijn automatisch, zodoende haal je toch het maximale rendement uit deze relatief kleine toestelletjes.

Met een cartridge en twee geladen batterijen haal je ongetwijfeld het einde van de dag… hier komt het meegeleverde tasje van pas!

Een gamma aan stijlvolle accessoires waaronder armbandjes en lanyards met een hangertje waarin je eenvoudig je e-sigaret kan vastklikken, zorgen voor gebruiksgemak thuis en daarbuiten.

Smaken & nicotine levels

Je kan (vandaag) kiezen uit zes verschillende smaken: Rodeo drive (milde American Tobacco, neigt meer naar bv. Lucky Strike), Bombshell (rijke Turkish Tobacco, neigt meer naar bv. Camel), Arctic Mint, Fresh Mint, Passion Fruit (passievrucht) en Strawberry Champagne.  Zoals reeds gezegd, ieder zijn smaakje. Vapor Couture biedt in ieder geval de mogelijkheid om te experimenteren.

Van elk type zijn er 4 sterktes: zero (0% nicotine), lite (0.6% nicotine), medium (1.2% nicotine) en full (1.8% nicotine). De cartridges van deze zes flavors zijn verkrijgbaar in 4 kleuren, zodat je perfect kan matchen met de batterijen die jij koos bij het samenstellen van je kit.

Rookvolume

De 4.2 volt batterijen zijn ondanks hun kleine gestalte behoorlijk krachtig en produceren verbazingwekkend veel (en volle) rook.  Sommige smaken produceren meer damp dan anderen. Keerzijde van het kleine gestalte is natuurlijk dat je de batterij iets sneller zal moeten herladen. De cartridges gaan in de praktijk dubbel zo lang mee als de batterijen. Een cartridge is ongeveer goed voor een 200 “puffs”.

Veiligheid

V2 Cigs is samen met Green Smoke de grondlegger van de nieuwe beroepsvereniging voor Elektronische Sigaretten: SFATA.
Eén van de belangrijkste doelstellingen van deze organisatie is het garanderen van de veiligheid van de consument. SFATA legt wat veiligheid betreft een duidelijke regelgeving op voor zijn leden. Het hoeft dus niet gezegd dat Vapor Couture voldoet aan de strengste normen in de markt.

Weet wat je rookt! Op elke doos cartridges kan je een batch nummer terugvinden. Op de Vapor Couture website kan je het betreffende batch nummer ingeven, waarna je via e-mail een veiligheidsrapport zal ontvangen in PDF formaat.

Producten en Prijzen

Er zijn drie Vapor Couture kits beschikbaar. Alles wat je nodig hebt zit in de Essentials kit. Wil je helemaal voor de “fashionable look” gaan, dan moet je upgraden naar de Deluxe of Deluxe Sampler kit die voorzien zijn van een aantal toffe (maar ook handige) accessoires. Bij het samenstellen van de kits heb je een enorme keuze. Er is op de website van Vapor Couture een pagina, waar je elke kleurencombinatie kan testen zodat je kan ontdekken wat jij leuk vindt. Prijs/Kwaliteit heeft de Deluxe Kit het meeste te bieden.

  • VC Essentials Kit (€64.21) – bevat 2 batterijen naar keuze (4 verschillende prints/kleuren), 2x 5 pack cartridges (naar keuze), 1 muurstekker, 1 USB lader
  • V2 Deluxe Kit (€104.36) – bevat 2 batterijen naar keuze (4 verschillende prints/kleuren), 2x 5 pack cartridges (naar keuze), 1 tasje (naar keuze), 1 muurstekker, 1 USB lader, 1 armbandje naar keuze
  • V2 Deluxe Sampler Kit (€120.42) – bevat 2 batterijen naar keuze (4 verschillende prints/kleuren), 4x 5 pack cartridges (naar keuze), 1 tasje (naar keuze), 1 lanyard + hangertje, 1 muurstekker, 1 USB lader, 1 armbandje naar keuze
  • Eén pack cartridges van 5 stuks (€10.40)
  • 40 pack cartridges (€60.19)
  • Eén elektronische sigaret (€20.04) – automatisch.

Garantie

Moeilijk te overtuigen? Vapor Couture biedt een 30 dagen “niet goed geld terug”- garantie aan. Je vind hiervoor een duidelijke procedure op de website. Voor de elektronische componenten geldt er een limited lifetime warranty. Hieraan zijn uiteraard een aantal voorwaarden gekoppeld:

  • normaal gebruik, geen wijzigingen aanbrengen, geen fysisch misbruik
  • maximaal tot 5 vervangingen op een specifieke bestelling
  • de garantie kan ingeroepen worden als je binnen een periode van 90 dagen cartridges aankocht.
Categorieën:Vapor Couture Tags:
  1. Nog geen reacties.