Start > Skycig > Skycig Review

Skycig Review

skycigreview

SKYCIG is een grote, misschien wel de grootste producent van elektronische sigaretten in de UK. (United Kingdom). Op veel  Engelse review websites wordt SKYCIG bejubeld als het beste product dat er in het Verenigd Koninkrijk op de markt te verkrijgen is.  Op het eerste zicht zijn er veel gelijkenissen met de grote Amerikaanse merken als Green Smoke en V2 Cigs. De naam alleen al zorgt bij ons voor hemelse verwachtingen. Daar moet serieus wat damp uitkomen toch?  Genoeg redenen voor ons om een starterkit te bestellen en te onderzoeken wat er onder de motorkap van deze siggies zit.

Review SKYCIG Freedom Kit

Inhoud van de kit en prijzen 

  • SKYCIG Freedom Kit (£49.99) – bevat 2 batterijen, 1 draagbare lader, 1 USB lader, 1 UK muurstekker, 1 tasje en 5 cartridges van 12mg
  • extra’s: één elektronische sigaret (£6.49), één pack cartridges van 5 stuks (£10.95)

Gebruiksgemak en batterij

SKYCIG legt de focus op het afleveren van e-sigaretten die qua grootte en looks zo dicht mogelijk aanleunen bij gewone sigaretten. De batterijen hebben een zeer beperkte capaciteit en de levensduur is dan ook navenant.  Als gemiddelde roker kan je er van uitgaan dat je voortdurend naar de lader moet grijpen. Terwijl je de ene batterij hebt “leeggerookt” is de andere weer geladen en zo gaat dat maar door.  Het komt er op neer dat je ongeveer een 2 à 3 uur van  een volledig geladen batterij kan roken .

Heb je twee volle batterijen mee, dan is het moeilijk om de avond door te komen.  Dit wordt wel gedeeltelijk opgevangen door het draagbare laadstation dat je overal mee kan nemen. Het laden neemt langer dan 1.5 uur in beslag zoals SKYCIG aangeeft. Tel hiervoor minstens 2 uur.

Je kan het voortdurend afhankelijk zijn van de lader ook opvangen door wat extra batterijtjes aan te schaffen. Voor een goeie 7 pond heb je er al eentje extra.

De PCC of portable charger – die dus wel een absolute noodzaak is – ziet er lekker strak uit. Er is plaats voor 3 cartomizers, de batterij die oplaadt en een extra batterij.  Je kan er 4 batterijen mee laden vooraleer de charger zelf moet worden opgeladen.

Bottomline zorgt de PCC ervoor dat je dus ondanks de korte levensduur van de batterijen toch de dag kan doorkomen. Ben je een gemiddelde tot zware roker, dan raden we je toch aan alternatieven te zoeken. Wel vreemd is dat deze portable charger de enige manier is om je batterijen op te laden. Met de meegeleverde muurstekker en usb lader kan je enkel de PCC opladen en niet de batterijen zelf.

Smaken & rookvolume

Bij de starterkit krijg je een ‘taster pack’ met cartomizers van 5 verschillende smaken met een sterkte van 12mg (Crown Tobacco, Classic Tobacco, Tobacco Gold, Crown Menthol en Crown Cherry). Dit is wel handig, want je weet bij je eerste aankoop nooit welke smaken je het beste liggen.

Classic Tobacco en Tobacco Gold kunnen er wat ons betreft mee door. Maar over het algemeen toch weinig impressionante smaken. Nu die smaken, dat is één ding. Na een tijdje gingen we er toch weer aan wennen. Wat ons het meeste stoort is de geringe dampproductie. Je moet al serieus hard van de SKYCIG sleuren om aan je trekken te komen. 😉 De beste throat hit vonden we wederom terug bij de Classic Tobacco en Tobacco Gold.  Koop je cartomizers met een hoger nicotinegehalte dan zullen deze prestaties wellicht beter zijn.

Ook opvallend is dat er weinig consistentie is zowel qua geproduceerde damp als smaak. De ene cartomizer produceert meer damp dan de andere;  de ene smaakt weer net iets anders dan de volgende,… We stellen ons dan ook de vraag welke normen er bij  de kwaliteitscontrole van de SKYCIG elektronische sigaretten gehanteerd wordt.

 

Hieraan gelinkt willen we toch ook even aanhalen dat het roken van SKYCIG e-sigaretten misschien wel duurder kan uitvallen dan verwacht.  SKYCIG beweert dat de kleine L88 cartridges het equivalent zijn van 30 gewone sigaretten.  Dat zou betekenen dat we waar we vroeger 20 sigaretten per dag rookten nu 60 ‘SKYCIG’ sigaretten zouden roken. Nee, een cartridge komt volgens onze testen ongeveer overeen met een 10 tot 15 gewone sigaretten.  Als je weet dan een 5-pack cartomizers bij SKYCIG 10 pond kost en je er 1 tot soms 2 cartomizers per dag doorjaagt, dan ben je binnen de week na je eerste order  al terug aan het bestellen en is het voordeel dat je zou kunnen doen met de overstap naar elektronische sigaretten een heel stuk minder dan het zou kunnen zijn.

Garantie

SKYCIG heeft een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Let wel op dat er hier een aantal voorwaarden aan verbonden zijn zoals een kost van 10 pond om de retour te processen.

Conclusie 

Moesten we geen andere keuze hebben, dan zouden we tevreden zijn met onze SKYCIG’s. Maar omdat we al zoveel alternatieven zijn tegengekomen die op alle vlakken beter presteren,  zijn we niet meteen de grootste fans.  Om een SKYCIG kit aan te schaffen moet je redelijk in de buidel tasten. De beperkte dampproductie, beperkte levensduur van de batterijen en cartomizers en toch ook wel de relatief flauwe smaken  rechtvaardigen dit niet.

SKYCIG heeft een geweldig marketing team in zijn rangen. Ook het design is strak en de producten mogen ‘gezien’ worden.  Vandaar ook waarschijnlijk de populariteit van het product. Het probleem is dat het daar wat het positieve betreft zo’n beetje ophoudt. In 2008 was dit een topproduct geweest,   vandaag helaas één van de mindere goden. Moesten we geen andere keuze hebben, dan zouden we tevreden zijn met onze SKYCIG’s. Maar omdat we al zoveel alternatieven zijn tegengekomen die op alle vlakken beter presteren,  zijn we niet meteen de grootste fans.  Om een SKYCIG kit aan te schaffen moet je redelijk in de buidel tasten. De beperkte dampproductie, beperkte levensduur van de batterijen en cartomizers en toch ook wel de relatief flauwe smaken  rechtvaardigen dit niet.

Categorieën:Skycig Tags:
  1. Nog geen reacties.