Lucky 8’s review

lucky8sreview

Lucky 8’s werd opgericht in Februari 2012 door Matthew McMinn. Als je de website en de Lucky 8’s producten bekijkt dan zie je meteen naar welk segment van de markt deze firma zich richt: rokers die een elektronische sigaret zoeken die qua uiterlijk en feeling zo dicht mogelijk aanleunt bij een gewone sigaret.

Lycky  8’s biedt naast een wegwerpsigaret 2 starterkits aan. Een Soft Starter Kit en een Ultimate E Cig Starter Kit. Qua technologie geen verschil tussen deze kits. Enkel de inhoud van de kits is verschillend, dus vangen we in deze review 2 vliegen in 1 klap.

Inhoud van de kits, producten  en prijzen

Lucky 8s Ultimate E Cig Starter Kit – £29.99  2 batterijen, PCC draagbare lader, 5 cartomisers, 1 USB lader.
Lucky 8s Soft Starter Kit – £15.99  1 batterij, 3 cartomisers, 1 USB lader.
Lucky 8s wegwerpsigaret – £6.99
Lucky 8’s extra batterij – £12.99 voor 2 stuks
Lucky 8’s pack van 5 cartomizers – £8.99

Gebruiksgemak en batterij

Lucky 8’s kunnen we onderbrengen in de groep van super mini e-sigaretten. Een volledig geassembleerde elektronische sigaret (2 componenten), meet 88mm, heeft een diameter van 10mm en weegt nauwelijks 12 gram. Nauwelijks groter dan een gewone sigaret dus… Het ding ligt comfortabel in de hand en je kan’m ook makkelijk in je mondhoeken laten ‘hangen’, iets waar veel beginnende e-rokers toch naar op zoek zijn en hun ook helpt bij de slaagkansen van hun overstap naar elektronische sigaretten.

Dit voordeel heeft echter ook een serieus nadeel. Omdat de batterijen zo klein zijn, is de capaciteit beperkt is tot 90mAh. Dat houdt in ons geval in dat we na 45 minuten dampen al met ons batterijtje naar de USB poort moesten om te gaan herladen. Dit is niet echt een verrassing, maar het geeft ons toch al vrij snel in deze review de mogelijkheid om aan te geven dat je de Soft Starter Pack best links kan laten liggen. Je hebt maar 1 batterijtje, dus de kans dat je zonder (e)sigaret gaat vallen is laten we zeggen 100%. En dat wil je niet, geloof me.

De korte batterijduur is vaak de reden dat dit soort kits uitgerust is met een PCC of draagbaar laadstationnetje – wat in de Ultimate e-cig starter kit het geval is.

Draagbare lader

De PCC (draagbare lader) die meegeleverd is in de Ultimate Starter Kit, biedt je de mogelijkheid de 2e batterij te laden terwijl je de andere gebruikt. De case zelf ziet er uit als een echt pakje sigaretten. Je kan er naast de batterij die oplaadt nog een volledig elektronische sigaret en 5 cartomizers in kwijt.

Het laden van dit draagbaar ladertje zelf neemt een goeie 4 uur in beslag. Daarna kan je er in het beste geval 4 batterijen volledig mee opladen. Opladen kan via gelijk welke USB poort (of via de meegeleverde muurstekker, helaas zo’n 3-tand UK stekker). Hiervoor moet je toch minimum een uurtje voorzien.  Het is jammer dat je de batterijen niet rechtstreeks kan opladen. Net goals bij SKYCIG, kan dit enkel via de PCC.  Een paar extra batterijen, die Lucky 8’s verkoopt aan £12.99 voor 2 stuks is eigenlijk een must.

Smaken, prestaties en dampproductie

De Ultimate Starter Kit wordt geleverd met 5 cartomizers met tabakssmaak en een nicotinegehalte van 16mg.

Even tussendoor – 5 cartomizers is eigenlijk echt niet voldoende om ‘hooked’ te geraken. Wil je elektronisch roken een kans geven, probeer dat dan minimum een tweetal weken en zorg dat je minstens een cartomizertje of 10 op voorraad hebt.

De tabakssmaak komt redelijk goed in de buurt van een echte sigaret, maar – en dit zullen vele e-rokers kunnen bevestigen – is dit wel hetgeen wat je echt wil? Ik – die al een paar jaar niet meer rookt – houd in alle geval niet meer van de typische sigarettensmaak.

De dampproductie, alsmede De throat  hit (gier in de keel) zijn – rekening houdend met zijn grootte – uitstekend.

De Lucky 8’s batterijen zijn automatische batterijen waarvan de sensor zijn taken behoorlijk aardig uitvoert. Ondanks zijn kleine gestalte reageert de batterij heel goed wanneer je er van trekt. Het is bovendien niet nodig om eerst een paar kleine trekjes te nemen om de liquid op temperatuur te komen.  Al bij al doet deze kleine rakker het goed en wordt er een degelijke, bevredigende hoeveelheid damp geproduceerd.

Het valt wel op dat wanneer je stopt met inhaleren, de batterij nog even geactiveerd blijft. Dat kost dan weer extra liquid en batterij, ondanks je er niets aan hebt.

De navullingen die Lucky 8’s aanbiedt in packs van 5 stuks kosten £9.99, toch wel aan de dure kant. Je hebt de keuze tussen 4 smaken: Tabak, Munt, Kers en Appel. Het nicotine level kan je niet kiezen, dat is standaard 16mg.

Je hebt bij de aanschaf van de kit geen keuze over de meegeleverde smaak, koop je extra carts dan bevatten die per definitie 16mg nicotine. Toch niet interessant voor wie het nicotinegehalte op termijn wil ‘afbouwen’. Hier had Lucky 8’s beter kunnen scoren.

Garantie

Lucky 8’s biedt 30 dagen niet goed geld terug garantie, transportkosten zijn voor eigen rekening.

Conclusie

De Lucky 8′s Ultimate Starter kit is binnen de categorie van super mini elektronische sigaretten een uitstekend product. Rook je weinig en wil je daar van afstappen met behulp van een elektronische sigaret die de look en feel van een gewone sigaret zo goed mogelijk benadert? Dan is Lucky 8’s zeker een goed alternatief. Ben je een zware roker, dan adviseer ik op zoek te gaan naar een alternatief met batterijen die een hogere capaciteit hebben.

 

Categorieën:Lucky 8's Tags:

Skycig Review

skycigreview

SKYCIG is een grote, misschien wel de grootste producent van elektronische sigaretten in de UK. (United Kingdom). Op veel  Engelse review websites wordt SKYCIG bejubeld als het beste product dat er in het Verenigd Koninkrijk op de markt te verkrijgen is.  Op het eerste zicht zijn er veel gelijkenissen met de grote Amerikaanse merken als Green Smoke en V2 Cigs. De naam alleen al zorgt bij ons voor hemelse verwachtingen. Daar moet serieus wat damp uitkomen toch?  Genoeg redenen voor ons om een starterkit te bestellen en te onderzoeken wat er onder de motorkap van deze siggies zit.

Review SKYCIG Freedom Kit

Inhoud van de kit en prijzen 

 • SKYCIG Freedom Kit (£49.99) – bevat 2 batterijen, 1 draagbare lader, 1 USB lader, 1 UK muurstekker, 1 tasje en 5 cartridges van 12mg
 • extra’s: één elektronische sigaret (£6.49), één pack cartridges van 5 stuks (£10.95)

Gebruiksgemak en batterij

SKYCIG legt de focus op het afleveren van e-sigaretten die qua grootte en looks zo dicht mogelijk aanleunen bij gewone sigaretten. De batterijen hebben een zeer beperkte capaciteit en de levensduur is dan ook navenant.  Als gemiddelde roker kan je er van uitgaan dat je voortdurend naar de lader moet grijpen. Terwijl je de ene batterij hebt “leeggerookt” is de andere weer geladen en zo gaat dat maar door.  Het komt er op neer dat je ongeveer een 2 à 3 uur van  een volledig geladen batterij kan roken .

Heb je twee volle batterijen mee, dan is het moeilijk om de avond door te komen.  Dit wordt wel gedeeltelijk opgevangen door het draagbare laadstation dat je overal mee kan nemen. Het laden neemt langer dan 1.5 uur in beslag zoals SKYCIG aangeeft. Tel hiervoor minstens 2 uur.

Je kan het voortdurend afhankelijk zijn van de lader ook opvangen door wat extra batterijtjes aan te schaffen. Voor een goeie 7 pond heb je er al eentje extra.

De PCC of portable charger – die dus wel een absolute noodzaak is – ziet er lekker strak uit. Er is plaats voor 3 cartomizers, de batterij die oplaadt en een extra batterij.  Je kan er 4 batterijen mee laden vooraleer de charger zelf moet worden opgeladen.

Bottomline zorgt de PCC ervoor dat je dus ondanks de korte levensduur van de batterijen toch de dag kan doorkomen. Ben je een gemiddelde tot zware roker, dan raden we je toch aan alternatieven te zoeken. Wel vreemd is dat deze portable charger de enige manier is om je batterijen op te laden. Met de meegeleverde muurstekker en usb lader kan je enkel de PCC opladen en niet de batterijen zelf.

Smaken & rookvolume

Bij de starterkit krijg je een ‘taster pack’ met cartomizers van 5 verschillende smaken met een sterkte van 12mg (Crown Tobacco, Classic Tobacco, Tobacco Gold, Crown Menthol en Crown Cherry). Dit is wel handig, want je weet bij je eerste aankoop nooit welke smaken je het beste liggen.

Classic Tobacco en Tobacco Gold kunnen er wat ons betreft mee door. Maar over het algemeen toch weinig impressionante smaken. Nu die smaken, dat is één ding. Na een tijdje gingen we er toch weer aan wennen. Wat ons het meeste stoort is de geringe dampproductie. Je moet al serieus hard van de SKYCIG sleuren om aan je trekken te komen. 😉 De beste throat hit vonden we wederom terug bij de Classic Tobacco en Tobacco Gold.  Koop je cartomizers met een hoger nicotinegehalte dan zullen deze prestaties wellicht beter zijn.

Ook opvallend is dat er weinig consistentie is zowel qua geproduceerde damp als smaak. De ene cartomizer produceert meer damp dan de andere;  de ene smaakt weer net iets anders dan de volgende,… We stellen ons dan ook de vraag welke normen er bij  de kwaliteitscontrole van de SKYCIG elektronische sigaretten gehanteerd wordt.

 

Hieraan gelinkt willen we toch ook even aanhalen dat het roken van SKYCIG e-sigaretten misschien wel duurder kan uitvallen dan verwacht.  SKYCIG beweert dat de kleine L88 cartridges het equivalent zijn van 30 gewone sigaretten.  Dat zou betekenen dat we waar we vroeger 20 sigaretten per dag rookten nu 60 ‘SKYCIG’ sigaretten zouden roken. Nee, een cartridge komt volgens onze testen ongeveer overeen met een 10 tot 15 gewone sigaretten.  Als je weet dan een 5-pack cartomizers bij SKYCIG 10 pond kost en je er 1 tot soms 2 cartomizers per dag doorjaagt, dan ben je binnen de week na je eerste order  al terug aan het bestellen en is het voordeel dat je zou kunnen doen met de overstap naar elektronische sigaretten een heel stuk minder dan het zou kunnen zijn.

Garantie

SKYCIG heeft een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Let wel op dat er hier een aantal voorwaarden aan verbonden zijn zoals een kost van 10 pond om de retour te processen.

Conclusie 

Moesten we geen andere keuze hebben, dan zouden we tevreden zijn met onze SKYCIG’s. Maar omdat we al zoveel alternatieven zijn tegengekomen die op alle vlakken beter presteren,  zijn we niet meteen de grootste fans.  Om een SKYCIG kit aan te schaffen moet je redelijk in de buidel tasten. De beperkte dampproductie, beperkte levensduur van de batterijen en cartomizers en toch ook wel de relatief flauwe smaken  rechtvaardigen dit niet.

SKYCIG heeft een geweldig marketing team in zijn rangen. Ook het design is strak en de producten mogen ‘gezien’ worden.  Vandaar ook waarschijnlijk de populariteit van het product. Het probleem is dat het daar wat het positieve betreft zo’n beetje ophoudt. In 2008 was dit een topproduct geweest,   vandaag helaas één van de mindere goden. Moesten we geen andere keuze hebben, dan zouden we tevreden zijn met onze SKYCIG’s. Maar omdat we al zoveel alternatieven zijn tegengekomen die op alle vlakken beter presteren,  zijn we niet meteen de grootste fans.  Om een SKYCIG kit aan te schaffen moet je redelijk in de buidel tasten. De beperkte dampproductie, beperkte levensduur van de batterijen en cartomizers en toch ook wel de relatief flauwe smaken  rechtvaardigen dit niet.

Categorieën:Skycig Tags:

Appolo E-cigs Review

Een ander zeer gewaardeerd merk van elektronische sigaretten op de mart is Apollo E-Cigs. Afgaand op de reviews van gebruikers en het feit dat ze reeds een aantal jaar een vaste waarde zijn in de e-sigaret industrie kan je concluderen dat ze een heel loyaal publiek hebben.

Apollo onderscheidt zich van vele andere merken door het aanbieden van starter kits die verschillende types van batterijen bevatten. Dit in tegenstelling tot de meeste andere merken, waar kit A verschilt van kit B door het aantal aantal batterijen en accessoires in de kit.

Dit is niet onbelangrijk, want op die wijze wordt er een enorm breed publiek aangesproken: van sociale roker tot kettingroker, van beginnend elektronisch roker tot ervaren roker.

De Apollo Extreme Starter Kit is uitgerust met de bekende RN4081 batterijen. De Apollo Endeavor eGo Kit met een eGo batterij en de Apollo VTube Kit V3.0  tenslotte ,bevat een batterij met variabel voltage en variabel wattage.

Omdat we geen appelen met peren kunnen vergelijken bespreken we in deze review enkel de Extreme starter kit. Hieronder vind je de bevindingen van onze test.

apollo extreme kit

 

Apollo Extreme Starter kit:

Wat is goed aan deze kit?

 • RN4081 batterijen met voorgevulde cartridges garanderen gebruiksgemak voor de beginnende e-roker: schroeven en dampen.
 • ‘snelle’ batterij: reageert snel op impulsen van de roker, goeie ‘throat hit’ maar ten koste van lang inhaleren.
 • Stijlvol zwart en kwalitatief design. Alles is mooi afgewerkt, van sigaret over accessoires tot de verpakking.
 • De cartomizers zijn leveraar in 5 smaken: tabak, vanille, koffie, kers en munt. Alle liquids zijn op basis van 100% propyleen glycol en in 4 sterktes (nicotine) te verkrijgen.  De smaak is behoorlijk goed, maar er bestaat wat ons betreft beter. Mogelijk is het een weekje wennen, zoals dat met alles is.
 • Er zijn lege cartridges beschikbaar voor wie zelf wil bijvullen of meer smaken wil ontdekken.
 • Zeer Aantrekkelijke prijszetting.
 • 30 dagen niet goed geld terug garantie.
 • Ben je tevreden dan stuur je ze niet terug en geniet je levenslange garantie.

Wat kan er beter  aan deze kit?

 • De hoeveelheid geproduceerde damp is voldoende maar niet indrukwekkend. Je moet behoorlijk lang inhaleren vooraleer de e-sigaret echt veel damp genereert.
 • RN4081 batterijen zijn klein en gemakkelijk in gebruik, maar hebben als nadeel dat de de capaciteit minder is en ze dus sneller opnieuw moeten herladen worden. De batterijen in de Standard kit zijn wel erg kort, de extreme kit bevat batterijen met meer capaciteit.
 • De batterijen van de standard kit zijn theoretisch goed voor 250 ‘puffs’, die van de Extreme kit gaan 350 ‘puffs’ mee. Trek er daar een 100-tal van af als je deftig wil inhaleren.
 • Dat betekent dagelijks laden voor een gemiddelde gebruiker (iemand die ongeveer een pakje sigaretten rookt).
 • Er is geen keuze tussen automatische en manuele batterijen (enkel automatisch).

 • Apollo Extreme Starter kit (£34.95) – bevat 2 automatische batterijen met extra capaciteit, 5 cartridges naar keuze, 1 Autolader, 1 USB lader en muurstekker, 1 handleiding.
 • Eén elektronische sigaret: £7.99 (Standard) £9.99 (Extreme)
 • Eén pack van 5 cartomizers Extreme Kit: (£11.95)
 • 5 pack lege cartomizers: (£8.95)
 • 10ml liquid (£4.95)

BESLUIT

Begin je met elektronisch roken en ben je op zoek naar een compacte oplossing in combinatie met ultiem gebruiksgemak dan is de Extreme Starter kit – zeker het overwegen waard. Heb je meer ervaring, ben je een zware roker en staat maximale damp productie bovenaan je lijst, ga je best op zoek naar een andere oplossing.

1 Million Free E-Cigs

Categorieën:Reviews, Apollo E-Cigs Tags:

Vapor Couture Review

Wie het woord “couture” hoort,  denkt niet meteen aan elektronische sigaretten. Couture wordt eerder gelinkt thema’s als mode, stijl en fashion. En dit is nu net waar het om draait bij Vapor Couture, een merk dat zicht 100% richt op vrouwen. Door een “fashionable look” te combineren met een reeks accessoires wil Vapor Couture de vrouwelijke consumenten bereiken, zonder evenwel aan kwaliteit in te boeten.

Vapor Couture maakt deel uit van de V2 Cigs groep, één van de leidinggevende producenten van elektronische sigaretten. V2 Cigs kwam tot de vaststelling dat een groot deel van hun cliënteel bestond uit vrouwen, en ontwikkelde speciaal voor deze doelgroep het nieuwe Vapor Couture.

Gebruiksgemak

De Vapor Couture elektronische sigaretten bestaan net zoals V2 cigs uit twee componenten.

Ben je een vrouw die nog nooit een elektronische sigaret rookte, waaraan kan je je dan verwachten?
Wanneer je de batterijen uit de verpakking haalt, begin je met het opladen van de batterijen. Schroef één van de batterijen in de USB lader die je in je USB poort steekt, of in de muurstekker die meegeleverd zit in de kit.  Een lichtje geeft aan wanneer je batterij geladen is. Vervolgens neem je een van de cartridges, je ontdoet ze van hun verzegeling en schroeft ze op batterij. Nu ben je klaar voor je eerste elektronische ervaringen…. Tip: neem een zachte teug van een vijftal seconden, zodoende wordt er maximale rook geproduceerd. “Harder” trekken heeft geen zin, remember… dit is geen gewone sigaret.

Kwaliteit staat centraal en zit verpakt in een uiterst smalle (7.9 mm diameter) stijlvolle e-sigaret die beschikbaar is in vier verschillende kleuren. Elke batterij heeft een kristallen tipje in plaats van het LED lampje dat je bij vele elektronische sigaretten aantreft.  Uiteraard zijn de (navul) cartridges verkrijgbaar in dezelfde vier kleuren.

De uiterst smalle batterij met een lengte van 83mm zonder cartridge (114mm met cartridge) produceert 4.2 Volt en heeft een capaciteit van 150 A/H. Dit is in de praktijk goed voor 120 tot 130 keer inhaleren.  De capaciteit van de cartridges is groter, later hierover meer.  Alle batterijen zijn automatisch, zodoende haal je toch het maximale rendement uit deze relatief kleine toestelletjes.

Met een cartridge en twee geladen batterijen haal je ongetwijfeld het einde van de dag… hier komt het meegeleverde tasje van pas!

Een gamma aan stijlvolle accessoires waaronder armbandjes en lanyards met een hangertje waarin je eenvoudig je e-sigaret kan vastklikken, zorgen voor gebruiksgemak thuis en daarbuiten.

Smaken & nicotine levels

Je kan (vandaag) kiezen uit zes verschillende smaken: Rodeo drive (milde American Tobacco, neigt meer naar bv. Lucky Strike), Bombshell (rijke Turkish Tobacco, neigt meer naar bv. Camel), Arctic Mint, Fresh Mint, Passion Fruit (passievrucht) en Strawberry Champagne.  Zoals reeds gezegd, ieder zijn smaakje. Vapor Couture biedt in ieder geval de mogelijkheid om te experimenteren.

Van elk type zijn er 4 sterktes: zero (0% nicotine), lite (0.6% nicotine), medium (1.2% nicotine) en full (1.8% nicotine). De cartridges van deze zes flavors zijn verkrijgbaar in 4 kleuren, zodat je perfect kan matchen met de batterijen die jij koos bij het samenstellen van je kit.

Rookvolume

De 4.2 volt batterijen zijn ondanks hun kleine gestalte behoorlijk krachtig en produceren verbazingwekkend veel (en volle) rook.  Sommige smaken produceren meer damp dan anderen. Keerzijde van het kleine gestalte is natuurlijk dat je de batterij iets sneller zal moeten herladen. De cartridges gaan in de praktijk dubbel zo lang mee als de batterijen. Een cartridge is ongeveer goed voor een 200 “puffs”.

Veiligheid

V2 Cigs is samen met Green Smoke de grondlegger van de nieuwe beroepsvereniging voor Elektronische Sigaretten: SFATA.
Eén van de belangrijkste doelstellingen van deze organisatie is het garanderen van de veiligheid van de consument. SFATA legt wat veiligheid betreft een duidelijke regelgeving op voor zijn leden. Het hoeft dus niet gezegd dat Vapor Couture voldoet aan de strengste normen in de markt.

Weet wat je rookt! Op elke doos cartridges kan je een batch nummer terugvinden. Op de Vapor Couture website kan je het betreffende batch nummer ingeven, waarna je via e-mail een veiligheidsrapport zal ontvangen in PDF formaat.

Producten en Prijzen

Er zijn drie Vapor Couture kits beschikbaar. Alles wat je nodig hebt zit in de Essentials kit. Wil je helemaal voor de “fashionable look” gaan, dan moet je upgraden naar de Deluxe of Deluxe Sampler kit die voorzien zijn van een aantal toffe (maar ook handige) accessoires. Bij het samenstellen van de kits heb je een enorme keuze. Er is op de website van Vapor Couture een pagina, waar je elke kleurencombinatie kan testen zodat je kan ontdekken wat jij leuk vindt. Prijs/Kwaliteit heeft de Deluxe Kit het meeste te bieden.

 • VC Essentials Kit (€64.21) – bevat 2 batterijen naar keuze (4 verschillende prints/kleuren), 2x 5 pack cartridges (naar keuze), 1 muurstekker, 1 USB lader
 • V2 Deluxe Kit (€104.36) – bevat 2 batterijen naar keuze (4 verschillende prints/kleuren), 2x 5 pack cartridges (naar keuze), 1 tasje (naar keuze), 1 muurstekker, 1 USB lader, 1 armbandje naar keuze
 • V2 Deluxe Sampler Kit (€120.42) – bevat 2 batterijen naar keuze (4 verschillende prints/kleuren), 4x 5 pack cartridges (naar keuze), 1 tasje (naar keuze), 1 lanyard + hangertje, 1 muurstekker, 1 USB lader, 1 armbandje naar keuze
 • Eén pack cartridges van 5 stuks (€10.40)
 • 40 pack cartridges (€60.19)
 • Eén elektronische sigaret (€20.04) – automatisch.

Garantie

Moeilijk te overtuigen? Vapor Couture biedt een 30 dagen “niet goed geld terug”- garantie aan. Je vind hiervoor een duidelijke procedure op de website. Voor de elektronische componenten geldt er een limited lifetime warranty. Hieraan zijn uiteraard een aantal voorwaarden gekoppeld:

 • normaal gebruik, geen wijzigingen aanbrengen, geen fysisch misbruik
 • maximaal tot 5 vervangingen op een specifieke bestelling
 • de garantie kan ingeroepen worden als je binnen een periode van 90 dagen cartridges aankocht.
Categorieën:Vapor Couture Tags:

EverSmoke Review

EverSmoke is een relatief jong merk van elektronische sigaretten dat zeker een plaats verdient op deze review website.

Gebruiksgemak

EverSmoke heeft een keurige productlijn aan een aantrekkelijke prijs. EverSmoke levert 2-componenten sigaretten in 3 verschillende lengtes en kleuren. Bovendien zijn ze telkens te verkrijgen in automatische of manuele versie.

Met de automatische standaard batterij kwamen wij aan een totaal van 228 trekjes.  Voor wie zelf de controle wil behouden en kiest voor een manuele batterij ligt dit resultaat een 20% lager. De manuele versie haalde 180 “puffs”.  Met deze scores plaatst EverSmoke zich bij wat we de A-merken zouden kunnen noemen.

Ter info.  De korte batterijen (wij vinden dit mannelijker) en de high capacity batterijen hebben een capaciteit van respectievelijk de helft minder of meer dan hoger  vernoemde resultaten.

EverSmoke biedt het volledige gamma aan laders, van muurstekker, USB tot devices voor in de wagen.
Met EverSmoke zal je dus wel nooit “zonder” vallen. Zeker niet met de mini batterijen. In de nieuwe charging case die eruit ziet als een gewoon pakje sigaretten kan je je mini batterijen tot 4 keer autonoom opladen. De charging case biedt bovendien plaats voor een paar cartridges, zodat je makkelijk alles wat je nodig hebt kan meenemen in één handig doosje.

Ook noemenswaardig is het home delivery program dat toelaat aan discountprijzen je toekomstige cartridges automatisch thuis te ontvangen. Jij bepaalt zelf hoe vaak en hoeveel er geleverd wordt.

Alle vaporMax cartridges zijn uitgerust met een silicone tipje, om eventuele lekken te vermijden.

Smaken & nicotine levels

EverSmoke biedt cartridges aan in 10 verschillende smaken en 4 verschillende nicotine levels.
Smaken: golden tobacco, cool menthol, classic tobacco, royal tobacco, peppermint party, very vanilla, coffee creation, cherry crush, peach passion, pina colada
Nicotine: Full flavored (18mg), Light (12mg), Ultra Light (6mg) en No Nictonie (0mg)

De Classic Tobacco heeft een goede body en zorgt voor een goede throat hit.

Je kan een flavor sampler kopen, een pack cartridges die elk van de 6 verschillende smaken bevat. Test ze zelf uit want over de smaak valt niet te discussiëren.

Rookvolume

De VaporMax technology die uniek is voor EverSmoke zorgt ervoor dat de cartridges voldoende en continu rook genereren bij het inhaleren.  Zeker in combinatie met de hogere nicotine levels geeft dit een aardige throat hit (prikkeling in de keel).

Ook EverSmoke beweert dat een cartridge equivalent is van een pakje sigaretten, in de praktijk is dit minder.

Klantendienst / Dienst na verkoop

De klantendienst is vlot bereikbaar. Kunst is dit ook zo te houden ook wanneer meer klanten voor dit merk zullen beginnen kiezen.

Producten en Prijzen

EverSmoke heeft voor elk type roker een oplossing.  Je hebt de keuze uit 5 verschillende starterkits. Allen worden geleverd in een coole box. Je bepaalt voor de meeste kits zelf welke kleur en welk type sigaret je wil:  Zwart, Wit, Stainless Steel vs. Automatisch of Manueel.

  • EverSmoke Basic Starter Kit ($49.99) – bevat  1 standaard en 1 high capacity batterij (keuze tussen automatisch/manueel) , 1 USB lader, 1 Muurstekker en  5 Cartridges.
  • EverSmoke Pro Starter Kit ($79.99)  – bevat  1 standaard en 1 high capacity batterij (keuze tussen automatisch/manueel), 1 USB sigaret (power e-cig), 1 autolader, 1 USB lader, 1 Muurstekker en  10 Cartridges.
  • EverSmoke Ultimate Starter Kit ($149.99) – bevat 1 standaard automatische + 2 high capacity batterijen (1 automatische en 1 manuele), 1 charging case (lader en draagtasje in één), 1 draagtasje, 1 USB sigaret (power e-cig), 1 USB lader, 1 Muurstekker, 1 autolader en 15 Cartridges.
  • EverSmoke Couples 2 kit Combo ($99.99) – bevat 2 standaard  batterijen (keuze automatisch/manueel) + 2 high capacity batterijen (keuze automatisch/manueel),  2 muurstekkers, 2 USB laders, 2 autoladers en 10 Cartridges.
  • EverSmoke reusable Express Kit  ($29.99) – bevat 1 standaard  batterij, 1 USB lader en 2 cartridges (geleverd in een handige box ter grote van een sigarettenpakje).
  • Eén pack van 15 cartridges  ($39.99)
  • Eén elektronische sigaret  – verkrijgbaar in wit, zwart of staalkleur – standaard ($19.95), high capacity ($22.95)

Garantie

30 dagen niet goed geld terug garantie
Levenslange garantie.

Categorieën:Reviews, EverSmoke Tags:

V2 Cig Review

update 2015 – V2 Cigs is een sterk groeiend merk in de elektronische sigaretten markt. V2 biedt een uitgebreid gamma van kwalitatief goede produkten. Dankzij een ruime keuze aan starter kits is er oplossing voor elk type roker en dit aan een competitief sterke prijs.

Gebruiksgemak

De V2 sigaretten vervaardigd uit 2 componenten vragen geen onderhoud. De oude cartridge losschroeven en vervangen door een nieuwe. Ook bij V2 is het dus heel eenvoudig e-roken.

De starter kits worden allen geleverd met een standaard batterij – goed voor 250 keer inhaleren. Je kan optioneel ook een “long” versie kopen – die langer meegaat tot 450x inhaleren – of een “shorty”, die ongeveer de lengte heeft van een normale sigaret maar minder lang gebruikt kan worden vooraleer ze opnieuw moet worden opgeladen.

Batterijen zijn volledig terug geladen na 2.5 tot 3 uur. Uiterst handig is het draagbare laadstation (traveler/ultimate kit – of optioneel). Hiermee heb je als het ware je eigen stopcontact in je zak. Je kan er tot 5 keer een elektronische sigaret mee opladen.

Bij V2 Cigs heb je de keuze uit een automatische en een manuele batterij. De automatische batterij activeer je door er aan te trekken. Bij de manuele batterij wordt de damp geproduceerd als je op een knopje drukt. Doordat de vloeistof hierdoor voorverwarmd wordt, wordt er meer en dikkere rook ontwikkeld. Daarbovenop is het makkelijker (vraagt minder zuigkracht) om de geproduceerde rook te inhaleren. De keuze tussen manueel of automatisch is iets wat je voor jezelf dient uit te maken.

Update: V2 heeft enorme inspanningen geleverd om de gebruikerservaring nog verder te optimaliseren. Een hele reeks accessoires werden aan het gamma toegevoegd.

Het is vooral de nieuwe Smart Charger die in het oog springt. Deze V2 charger die voortaan in alle starterkits is terug te vinden zorgt ervoor dat je batterij dubbel zo snel kan worden opgeladen. Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken om te lange laadtijden. Ingebouwde veiligheid zorgt ervoor dat overladen vermeden wordt.

Aan de traveller en de ultimate kit werd een Portable charging Case toegevoegd. Draagtas en lader in één. De XL versie van deze draagbare lader is smaller dan een pakje sigaretten en biedt de mogelijkheid een standaard batterij tot 8 keer op te laden. De case biedt ruimte voor een extra batterij of 3 cartridges en is dus de ideale partner voor on the go! De case oogt uiterst duurzaam en is in 3 kleuren te verkrijgen.

Klik hier voor meer info.

Smaken & nicotine levels

V2 Cigs biedt 10 verschillende smaken aan, allen verkrijgbaar in 4 (nicotine) sterktes: Full 18mg, Med 12mg, Light 6mg, en Zero 0mg.

De meest populaire “flavors” zijn Red, Congress en Sahara. Deze smaken zijn vergelijkbaar met gewone sigaretten, hoewel elk type zijn eigen karakteristieken heeft. Daarnaast heb je een keuze uit Menthol, Peppermint, Coffee, Cherry (kers), Vanilla, Chocolate en Cola.

Over geuren en kleuren valt niet te twisten, maar wat ons betreft mogen de smaken iets “krachtiger”.

Bij V2 Cigs heb je bovendien de mogelijkheid om lege cartridges aan te kopen. Die kan je zelf vullen met e-vloeistof (e-liquid), eveneens bij V2 Cigs in het gamma.  Om je cartridges te vullen kan je je best uitrusten met een aantal V2 Drip Tips. Om je cartridges te vullen bevestig je een V2 Drip Tip aan het mond-einde van je cartridge. Dit laat je toe om gemakkelijk een 15 tot 20-tal druppeltjes e-liquid in je cartridge te laten druppelen, voldoende om een lege cartridge te vullen. Je kan de Drip Tip gewoon op je cartridge laten zitten, het fungeert dan als mondstukje. Ze zijn te verkrijgen in rubber of aluminium.

Rookvolume

De nieuwe V2 Cigs batterijen zijn 4.2 volt, wat toelaat meer rook te inhaleren. Dit is een enorme verbetering vergeleken met de oude V2 batterijen. Je voelt een stevige rush in de keel bij het inhaleren. De dagen dat je snakt naar een gewone sigaret zijn dus voorbij. Op hun officiële website beweert V2 Cigs dat een cartridge overeenkomt met 1 pakje gewone sigaretten. In de praktijk ligt dit een stuk lager.

Klantendienst / Dienst na verkoop

Updated: Vroeger werden de producten geleverd vanuit US. Sinds half 2013 heeft V2 Cigs zijn tenten ook opgeslagen in Europa.  Hierdoor is de service aanzienlijk verbeterd, en zijn de levertermijnen zoals ze horen te zijn. Producten die je voor 13u bestelt worden dezelfde dag nog uitgeleverd, en meestal heb je je order ’s anderendaags of ten laatste binnen 2 dagen in het postvak. V2 Cigs werkt in Europa samen met de gekende en betrouwbare transporteur GLS.

Producten en Prijzen

Wat V2 Cigs gebruiksvriendelijk maakt is een uitgebreid gamma aan producten en accessoires. Voor elektronisch rokers die het écht menen en die vaak onderweg zijn is de Traveller Kit een must-have. Met zijn 2 batterijen, draagtasje, autolader en power-cig (usb) zal je nooit meer zonder nicotine zitten. Naast de standaard cartridges biedt V2 Cigs ook lege cartridges aan, die je tot 5 keer kan navullen met de V2 eLiquid of desgewenst je eigen niconitevloeistof.

V2 EX Blanks BETA: V2 biedt nu een nieuwe optie aan die je toelaat om V2 batterijen te gebruiken met je eigen favoriete e-liquid (van V2 of andere merken). De V2 EX Blanks BETA kan je schroeven op elke V2 batterij en zorgen zo voor een product op maat. We merken dat deze carts bovendien meer damp genereren dan de standaard V2 cartridges. Ze worden geleverd per pack van 3 voor  $11.99. De doorschijnende cartridges – die er overigens behoorlijk cool uitzien – kan je zo’n 20 keer hergebruiken. De kwaliteit en smaak van de damp is bovendien beter dan bij de gewone cartridges, voornamelijk dankzij het nieuwe design. De capaciteit van de carts is groter, wat je toelaat langer te dampen vooraleer je terug moet vullen.

 • V2 Express Kit (€11.99) – bevat 1 standaard batterij, 1 cartridge, express lader
 • V2 Economy Kit (€45.49-) – bevat 1 standaard automatische batterij, 10 cartridges, 1 usb smart lader, 1 muurstekker
 • V2 Standard Kit (€54.49) – bevat 2 batterijen – 1 auto/1 manueel (standaard), 10 cartridges, usb smart  lader, muurstekker
 • V2 Traveler Kit (€127.49) – bevat 2 batterijen – 1 auto/1 manueel (standaard) , 15 cartridges, usb smart lader, muurstekker, autolader, draagbaar laadstation, USB notebook-cig
 • Eén pack cartridges van 5 stuks (€9.49)
 • 20 pack cartridges (€31.99)
 • Eén pack van 5 lege cartridges (€7.49)
 • V2 EX Blanks Beta – 3 lege cartridges (lege, vernieuwde cartridges) (€11.99)
 • 25 ml eLiquid (€15.49) – plus minus 25 carts
 • Eén elektronische sigaret (€13.99) kort – (€18.49) standaard – (€19.99) lang – allen manueel of automatisch.

Garantie

levenslange garantie op alle producten. (onder bepaalde voorwaarden). Defecten kunnen ingeruild worden voor een nieuw product. V2 biedt bovendien een 30-dagen niet goed geld terug garantie.

Categorieën:V2 Cig Tags:

South Beach Smoke Review

South Beach Smoke is een relatieve nieuwkomer op de markt van elektronische sigaretten. Zij bieden zowel e-sigaretten aan bestaand uit 2 componenten (batterij + cartridge) alsook modellen die bestaan uit 3 componenten (batterij + verstuiver + cartridge). Op korte termijn heeft South Beach Smoke zich in de subtop van de markt weten te nestelen.

Gebruiksgemak

Qua gebruiksgemak gaat onze voorkeur uit naar het 2-component-systeem. Deze technologie vind je terug in de “Deluxe” startkerkits.

Dit all-in-one design zorgt voor een frisse rookervaring bij elke nieuwe sigaret. Deze oplossing is bovendien makkelijker in onderhoud. De “Premium” starterkits of het 3-component-systeem heeft een aparte verstuiver, die na verloop van tijd moet vervangen worden.

Een signaal geeft aan wanneer je te lang aan één stuk van je sigaret blijft inhaleren.

Een standaard batterij (gemiddeld gebruik) gaat iets meer dan een halve dag mee. Optioneel kunnen “extra capacity” batterijen worden aangekocht. De bijgeleverde lader zorgt ervoor dat je batterijen na 2 1/2 uur weer geladen zijn. Wanneer de indicator op je batterij uitdooft, weet je dat het tijd is om te ontkoppelen.

Update: De Deluxe Kits worden nu standaard geleverd met 2  SuperMAX Deluxe Batteries (4.2v). Eén standaard batterij en eentje met extra capaciteit. Deze nieuwe batterijen gaan opmerkelijk langer mee dan hun voorgangers.

Uiterst gebruiksvriendelijk is het Home Delivery Program waar je kan op intekenen. Dankzij dit programma moet je je geen zorgen maken over het tijdig bestellen van nieuwe cartridges. Je krijgt maandelijks automatisch 15 navullingen aan huis geleverd en koopt bovendien je starterkit aan zeer sterk verlaagde prijs.

Smaken & Nicotine levels

Zowel Deluxe cartridges als Premium cartridges zijn beschikbaar in 4 verschillende hoeveelheden nicotine.

 • Deluxe:  0 mg (geen nicotine) 6 mg (ultra light) 12 mg (light) 16mg (full flavored)
 • Premium: 0 mg (geen nicotine) 11 mg (ultra light) 14 mg (light) 18 mg (full flavored)

Elk van bovenstaand type cartridge is leverbaar in 5 verschillende smaken: Tabak, Munt, Kers, Vanille en Chocolade.

Rookvolume

Een Premium cartridge is het equivalent van iets minder dan een pakje normale sigaretten. De Deluxe variant komt overeen met 27 tot 30 sigaretten oftewel bijna 1.5 pakje gewone sigaretten. Het rookvolume (hoeveelheid rook bij inhaleren) dat gegenereerd wordt is goed maar niet top. South Beach plaatst zich hiermee in de bovenste middenmoot.

Update: Recentelijk lanceerde South Beach Smoke de nieuwe Deluxe SuperMAX Lithium Ion Batterij. Deze zit standaard in de Deluxe Kits. De SuperMAX Deluxe Battery (4.2v) produceert meer rook dan zijn voorgangers, waardoor een grote stap voorwaarts werd gemaakt richting top 3.

Producten en Prijzen

Bij South Beach Smoke heb je de keuze tussen 4 starter kits: de Premium (Plus) Starter kits en de Deluxe (Plus) Starter kits. Het verschil tussen de kits? Zoals reeds vermeld: Premium staat voor 3 componenten, Deluxe staat voor het 2-componenten-design. De “Plus” kits bevatten extra accessoires. Ben je van plan volledig elektronisch te gaan dan raden we een ‘Plus’ kit – en mogelijk ook een extra batterij – aan.

South beach onderscheidt zich van de concurrentie door zijn prijsstrategie. Tegelijkertijd met het introduceren van hun nieuwe SuperMAXTM Battery verlaagden ze hun prijzen op alle kits. Je hebt al een starterkit vanaf 29,99$. Daarmee is het het enige A-merk dat zich in die prijscategorie bevindt. Hierdoor is het een sterk alternatief voor de goedkope B-merken die op markten of in reclamebrochures de kop opsteken. Bovendien biedt het Home Delivery Programma  tal van voordelen.

Deluxe Starter Kit ($59.99) – 2 batterijen: bevat 1 batterij, 1 batterij (extra capaciteit), 1 muurstekker, 10 cartridges
Deluxe Plus Starter Kit ($89.99) – 2 batterijen: bevat 1 batterij, 1 batterij (extra capaciteit), 1 USB Sigaret (power cig), 1 muurstekker, 1 USB lader, 1 car adapter, 1 case, 10 cartridges
Deluxe Ultimate Starter Kit ($159.99) – 3 batterijen: bevat 1 batterij, 1 batterij (extra capaciteit), 1 batterij (extra capaciteit, manueel), 1 USB Sigaret (power cig), 1 draagbare lader, 1 muurstekker, 1 USB lader, 1 car adapter, 1 universeel draagtasje, 1 lanyard en 20 cartridges
Deluxe Couples Kit Combo ($109.99) – 4 batterijen: bevat 2 batterijen, 2 batterijen (extra capaciteit), 2 muurstekkers, 2 USB laders, 2 car adapters  en 20 cartridges
Reusable Express Kit ($21.99) – 1 standaard batterij, 1 USB lader en 2 cartridges.

Eén elektronische sigaret ($17.95)  / Eén elektronische sigaret extra capaciteit ($22.95) – voor beiden keuze tussen automatisch of manueel.
Disposable E-Cigarette Pack ($39.99) – 4 pack wegwerpsigaret.
Een pack cartridges van 15 stuks ($39.99) deluxe.

Garantie

30 dagen niet goed geld terug garantie (met aftrek van transportkosten). Klanten die intekenen op het Home Delivery Program krijgen bovendien de garantie dat defecten levenslang zullen vervangen worden.

Categorieën:South Beach Smoke Tags: