Start > Lucky 8's > Lucky 8’s review

Lucky 8’s review

lucky8sreview

Lucky 8’s werd opgericht in Februari 2012 door Matthew McMinn. Als je de website en de Lucky 8’s producten bekijkt dan zie je meteen naar welk segment van de markt deze firma zich richt: rokers die een elektronische sigaret zoeken die qua uiterlijk en feeling zo dicht mogelijk aanleunt bij een gewone sigaret.

Lycky  8’s biedt naast een wegwerpsigaret 2 starterkits aan. Een Soft Starter Kit en een Ultimate E Cig Starter Kit. Qua technologie geen verschil tussen deze kits. Enkel de inhoud van de kits is verschillend, dus vangen we in deze review 2 vliegen in 1 klap.

Inhoud van de kits, producten  en prijzen

Lucky 8s Ultimate E Cig Starter Kit – £29.99  2 batterijen, PCC draagbare lader, 5 cartomisers, 1 USB lader.
Lucky 8s Soft Starter Kit – £15.99  1 batterij, 3 cartomisers, 1 USB lader.
Lucky 8s wegwerpsigaret – £6.99
Lucky 8’s extra batterij – £12.99 voor 2 stuks
Lucky 8’s pack van 5 cartomizers – £8.99

Gebruiksgemak en batterij

Lucky 8’s kunnen we onderbrengen in de groep van super mini e-sigaretten. Een volledig geassembleerde elektronische sigaret (2 componenten), meet 88mm, heeft een diameter van 10mm en weegt nauwelijks 12 gram. Nauwelijks groter dan een gewone sigaret dus… Het ding ligt comfortabel in de hand en je kan’m ook makkelijk in je mondhoeken laten ‘hangen’, iets waar veel beginnende e-rokers toch naar op zoek zijn en hun ook helpt bij de slaagkansen van hun overstap naar elektronische sigaretten.

Dit voordeel heeft echter ook een serieus nadeel. Omdat de batterijen zo klein zijn, is de capaciteit beperkt is tot 90mAh. Dat houdt in ons geval in dat we na 45 minuten dampen al met ons batterijtje naar de USB poort moesten om te gaan herladen. Dit is niet echt een verrassing, maar het geeft ons toch al vrij snel in deze review de mogelijkheid om aan te geven dat je de Soft Starter Pack best links kan laten liggen. Je hebt maar 1 batterijtje, dus de kans dat je zonder (e)sigaret gaat vallen is laten we zeggen 100%. En dat wil je niet, geloof me.

De korte batterijduur is vaak de reden dat dit soort kits uitgerust is met een PCC of draagbaar laadstationnetje – wat in de Ultimate e-cig starter kit het geval is.

Draagbare lader

De PCC (draagbare lader) die meegeleverd is in de Ultimate Starter Kit, biedt je de mogelijkheid de 2e batterij te laden terwijl je de andere gebruikt. De case zelf ziet er uit als een echt pakje sigaretten. Je kan er naast de batterij die oplaadt nog een volledig elektronische sigaret en 5 cartomizers in kwijt.

Het laden van dit draagbaar ladertje zelf neemt een goeie 4 uur in beslag. Daarna kan je er in het beste geval 4 batterijen volledig mee opladen. Opladen kan via gelijk welke USB poort (of via de meegeleverde muurstekker, helaas zo’n 3-tand UK stekker). Hiervoor moet je toch minimum een uurtje voorzien.  Het is jammer dat je de batterijen niet rechtstreeks kan opladen. Net goals bij SKYCIG, kan dit enkel via de PCC.  Een paar extra batterijen, die Lucky 8’s verkoopt aan £12.99 voor 2 stuks is eigenlijk een must.

Smaken, prestaties en dampproductie

De Ultimate Starter Kit wordt geleverd met 5 cartomizers met tabakssmaak en een nicotinegehalte van 16mg.

Even tussendoor – 5 cartomizers is eigenlijk echt niet voldoende om ‘hooked’ te geraken. Wil je elektronisch roken een kans geven, probeer dat dan minimum een tweetal weken en zorg dat je minstens een cartomizertje of 10 op voorraad hebt.

De tabakssmaak komt redelijk goed in de buurt van een echte sigaret, maar – en dit zullen vele e-rokers kunnen bevestigen – is dit wel hetgeen wat je echt wil? Ik – die al een paar jaar niet meer rookt – houd in alle geval niet meer van de typische sigarettensmaak.

De dampproductie, alsmede De throat  hit (gier in de keel) zijn – rekening houdend met zijn grootte – uitstekend.

De Lucky 8’s batterijen zijn automatische batterijen waarvan de sensor zijn taken behoorlijk aardig uitvoert. Ondanks zijn kleine gestalte reageert de batterij heel goed wanneer je er van trekt. Het is bovendien niet nodig om eerst een paar kleine trekjes te nemen om de liquid op temperatuur te komen.  Al bij al doet deze kleine rakker het goed en wordt er een degelijke, bevredigende hoeveelheid damp geproduceerd.

Het valt wel op dat wanneer je stopt met inhaleren, de batterij nog even geactiveerd blijft. Dat kost dan weer extra liquid en batterij, ondanks je er niets aan hebt.

De navullingen die Lucky 8’s aanbiedt in packs van 5 stuks kosten £9.99, toch wel aan de dure kant. Je hebt de keuze tussen 4 smaken: Tabak, Munt, Kers en Appel. Het nicotine level kan je niet kiezen, dat is standaard 16mg.

Je hebt bij de aanschaf van de kit geen keuze over de meegeleverde smaak, koop je extra carts dan bevatten die per definitie 16mg nicotine. Toch niet interessant voor wie het nicotinegehalte op termijn wil ‘afbouwen’. Hier had Lucky 8’s beter kunnen scoren.

Garantie

Lucky 8’s biedt 30 dagen niet goed geld terug garantie, transportkosten zijn voor eigen rekening.

Conclusie

De Lucky 8′s Ultimate Starter kit is binnen de categorie van super mini elektronische sigaretten een uitstekend product. Rook je weinig en wil je daar van afstappen met behulp van een elektronische sigaret die de look en feel van een gewone sigaret zo goed mogelijk benadert? Dan is Lucky 8’s zeker een goed alternatief. Ben je een zware roker, dan adviseer ik op zoek te gaan naar een alternatief met batterijen die een hogere capaciteit hebben.

 

Categorieën:Lucky 8's Tags:
  1. Nog geen reacties.