Start > Stoppen met Roken > Elektronische sigaret en stoppen met roken

Elektronische sigaret en stoppen met roken

Het heeft lang ter discussie gestaan, maar meer en meer wordt algemeen aanvaard dat de elektronische sigaret een ideaal hulpmiddel kan zijn om te stoppen met roken.

Al dient gezegd dat veel rokers die overstappen op elektronische sigaretten de intentie hebben te stoppen met roken maar toch blijven “hangen” aan de e-sigaret. De reden daarvoor is hoogstwaarschijnlijk het feit dat ze hun nieuwe rookgewoonte ervaren als niet of weinig schadelijk voor de gezondheid.

Het is in ieder geval aangetoond dat elektronische sigaretten kunnen helpen om te stoppen met roken. Meer nog, het is zelfs een zeer efficiënte manier om de sigaret vaarwel te zeggen.

De elektronische sigaret biedt het voordeel dat deze verkrijgbaar is met verschillende nicotine gehaltes. Het is dan ook een uiterst geschikt toestel om je dosering nicotine op eenvoudige wijze af te bouwen.

Er zijn verschillende schema’s die aangeven dat je x-aantal weken cartridges kan roken met een hoog nicotine gehalte (bijvoorbeeld 1.8%) om dan af te bouwen naar nicotinevrije liquid.

Je kan hier geen algemeen schema opplakken. Dat maak je best voor jezelf uit. Wil je echt stoppen dan adviseren we je een afbouwperiode van maximaal 20 weken, waarvan minstens 4 weken zonder nicotine. Die periode dient om de handelingen – waar de roker eveneens aan verslaafd is – die gepaard gaan met roken af te bouwen.

Indien je wenst te stoppen, zorg ervoor dat je voldoende gemotiveerd bent. En weet vooral dat je het kan. Iets dat je kan leren (roken moet je leren, maar waarschijnlijk herinner je je eerste sigaret niet meer) kan je ook afleren.

 

Categorieën:Stoppen met Roken Tags:
Geen reacties mogelijk.